Als fotograaf ben ik al meer dan 45 jaar actief in de wereld van de fotografie. Sinds 2008 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht met als doel (digitale) fotografie toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen. Daarnaast ben ik werkzaam bij CEWE, de grootste fotofinisher van Europa, waar we prachtige fotoproducten creëren. In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor zowel online als offline trainingen, de fotostudio en zorg ik ervoor dat we op beurzen in optimale vorm naar voren komen. Vooral het contact met mensen maakt dit werk uitermate plezierig.
In 1997 werd ik benaderd door "Het Stuurhuis" in Nieuwkuijk om de cursus Fotografie over te nemen. Ik vond dat geweldig! In de eerste jaren werkte ik analoog en van dichtbij, waardoor ik de overgang naar digitale fotografie van dichtbij heb meegemaakt. Mijn interesse groeide, en al snel begon ik ook privé cursussen te geven. De naam Me-DIA was al in gebruik, maar het was nog geen officieel bedrijf.
Waarom zou ik een bedrijf opzetten voor het geven van cursussen?
Als actief lid van Fotoclub 't Spectrum merkte ik dat er veel vragen per e-mail binnenkwamen over de fijne kneepjes van digitale fotografie en camera’s in het bijzonder. Aangezien de avonden van de fotoclub niet primair als cursusavonden zijn bedoeld, was er onvoldoende tijd om alle vragen te behandelen, waardoor veel mailers met hun vragen bleven zitten.
Met het aanbieden van cursussen wil ik deze vragen beantwoorden en de mensen meer duidelijkheid bieden. Op die manier hoop ik ook (weer) meer plezier in de fotografie te brengen, want het is tenslotte een heerlijke en uitdagende bezigheid.
Van jongs af aan ben ik altijd zeer geïnteresseerd geweest in fotografie. Wat ooit begon met een eenvoudig klikklakje van Agfa, eindigde na enige cursussen met een topcamera: de Canon EOS3. Wat een fantastische camera was dat!
In 1999 maakte ik kennis met digitale fotografie toen ik de hoofdprijs won in een slagzinwedstrijd van Duracell. Deze hoofdprijs bestond uit een JVC/Fuji digitale camera. Met 1,25 megapixel was deze camera toentertijd state-of-the-art en had een winkelwaarde van fl. 1900,00 (ongeveer €850!). Het opende een geheel nieuwe wereld voor mij. Het was ook een periode waarin mensen nog verbaasd keken als je via het beeldscherm fotografeerde. Hoewel het aantal megapixels beperkt was, was het een heerlijk apparaat. Hierna kocht ik een tweedehands Sony dsc707, die later werd opgevolgd door de Sony dsc717.
De wereld van digitale fotografie breidde zich enorm uit, met steeds meer mogelijkheden. Ik werkte altijd met veel plezier met Canon (camera en lenzen). Deze apparatuur stelde me in staat om continu hoge kwaliteit te leveren. Echter... in het huidige tijdperk van sociale media merkte ik dat straatfotografie bijna niet meer mogelijk was met zo’n "grote" camera. Met pijn in het hart nam ik afscheid van mijn Canon voor de dagelijkse fotografie en stapte ik over naar de Fujifilm X-t2. Echter... het werd nooit een gelukkig huwelijk!
Toen er uiteindelijk een Canon op de markt kwam, de R6, die voldeed aan mijn wensen, heb ik de overstap weer terug naar Canon gemaakt. Geweldig. nog nooit 1 dag spijt gehad!
Van het een komt het ander. De cursussen zijn een succes en het organiseren van fotoreizen bleek een gouden zet te zijn. Samen met fotografen van verschillende niveaus op pad gaan, is een geweldige bezigheid waar iedere deelnemer veel van leert. Reizen en fotograferen gaan natuurlijk hand in hand. Kijk maar eens op de pagina "de Fotograaf op Reis".
In de loop der jaren heeft het volledige aanbod zich ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is. Fotowandelen (wat een plezier!), de fotocursus, de reizen en het maken van fotoboeken. Het vormt een prachtig geheel!